חברה והשקפה

אחרית הימים ונשמות

  • ח' כסלו התש"פ

שאלה

מה הכוונה ביום ההוא יהיה ה'. אחד ושמו אחד ? האם גם נשמות לא יהיו? רק ה'? ועל מה מדובר שכשהמשיח יבוא יהיה חיי נצח ???מזה נצח??

תשובה

שלום וברכה,

הכוונה לפרסומו של ה' בעולם, שלא יהיו עוד דתות שקריות, אלא הכול יכירו במציאות ה' האחד והיחיד:

"והיה ה' למלך על כל הארץ, ביום ההוא יהיה ה' אחד ושמו אחד" (זכריה יד, ט).

כך מבאר רש"י: "שכל העובדי כוכבים יעזבו את אלוהיהם, נמצא שאין עמו אל נכר, 'ושמו אחד' - שיהא שמו נזכר בפי כולם". וכן כותב המלבים: "והיה ה' למלך על כל הארץ... שכל העולם יכירו מלכות ה' ואחדותו..".

לאחר הגאולה, יזכו להזדכך ולהתקדש, וכך לעלות בדרגות רוחניות שלא היו אפשריות קודם לכן בתקופות של הסתר פנים.

הנשמות כמובן יחיו לנצח נצחים עם ה' בגן-עדן, ויזכו להנות מזיו השכינה, שהרי כל תכלית הבריאה היא להטיב לנשמות.

ראה עוד בהרצאה "נבואות אחרית הימים" של הרב זמיר כהן:

בברכה,

דניאל בלס