שם אחד או שני שמות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לרב מנשה, שאלתי אותך בקשר לשתי שמות לבת ואמרת שלא משנה שם אחד או שניים אז למה בכל זאת ממליצים לשני שמות ואומרים שיש יותר שפע רוחני והגנה בשם נוסף (שם טוב כמובן), ושמעתי שצריכים לקרוא לאותו אדם לפחות פעם ביום או בשבוע את שני השמות,, מה באמת העניין בשני שמותהאם רצויהאם מיותראם תוכל להרחיב אשמח מאוד. תודה רבה

תשובה

שלום רב

העניין אינו בשם אחד או שניים, אלא שככל שיש יותר אותיות בשם ישנן כוחות רבות יותר וצינורות שפע בשפע, כך ששם ארוך בן חמש אותיות שווה ערך לשני שמות הכוללים יחד חמש אותיות.

בציבור שנוהגים לקרוא בשמות הצדיקים והצדקניות המוזכרות בתורה כמו שרה רבקה וכו`, חוששים שבהגיע גיל הנישואין תיווצר בעיה ששם הכלה תהיה שוה לשם החמות שזה זיווג לא רצוי, ולכן הרבה ממליצים לתת תמיד שני שמות כדי שהסיכוי לשיווי שמות תהיה אפסית כמעט.

בהצלחה - מנשה ישראל