חברה והשקפה

ניסיונות

  • י"א כסלו התש"פ

שאלה

שלום,
שלום, רציתי לשאול..
אם אין אלוהים מעמיד אדם בניסיון שלא יוכל לעמוד בו... אז איך יש אנשים שמתאבדים?

תשובה

שלום וברכה

על בסיס אותה הנחה יכולת לשאול שאם הקב"ה לא מעמיד אנשים בניסיון שהם לא יכולים לעמוד בו איך אנשים מחללים שבת. התשובה פשוטה וברורה שהקב"ה אכן נותן רק ניסיון שיכולים לעמוד בו והבחור בוחר האם להתאמץ ולעמוד בניסיון או שאין לו את הרצון לעמוד ולהתאמץ בניסיונות. כאשר אדם מחליט להתאבד, הוא היה יכול לעמוד בניסיון ולא להתאבד, זאת בחירה של האדם להתאבד ולא לעמוד בניסיון. כך גם בשמירת שבת ובכל העוונות.

ה' יעזור שנזכה כולנו לשוב בתשובה שלימה ולעמוד בכל הניסיונות הנשלחים אילינו בכל יום ויום לחזקינו ולעלות אותנו יותר גבוה ויותר גבוה עד אין קץ.

בברכת הצלחה,