שבת

מאיפה למדו חכמים שאם ישמרו ישראל שתי שבתות כהלכתן - מיד יגאלו?

  • י"ב כסלו התש"פ

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב,
מאיפה למדו חכמים שאם ישמרו ישראל שתי שבתות כהלכתן - מיד יגאלו?

תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אכן מובא במסכת שבת (דף קיח עמוד ב) בשם רבי שמעון בן יוחאי, שאלמלי משמרין ישראל שתי שבתות כהלכתן מיד נגאלים, ולמד זאת ממה שנאמר (ישעיה נו ד) "כה אמר ה' לסריסים אשר ישמרו את שבתותי", וכתוב אחר כך "והביאותים אל הר קדשי" וגו'.

בברכה,

הלל מאירס