שבת

אישה שקיבלה על עצמה שבת, האם יכולה עדיין להתפלל מנחה של חול?

  • י"ג כסלו התש"פ

שאלה

שלום,

אישה שקיבלה על עצמה להכניס את השבת מוקדם יותר, יכולה להתפלל מנחה של ערב שבת בציבור?

תודה!

תשובה

שלום רב,

לכתחילה יש לה להתפלל מנחה של חול לפני שמקבלת על עצמה שבת, כי אחר שקיבלה שבת ועשתה אותו קודש לא ראוי שתעשנו חול בתפילה של חול. ומכל מקום אם שכחה ולא עשתה כן, יכולה עדיין להתפלל מנחה אחר כך (חזון עובדיה שבת חלק א' עמוד קצ).

בברכה,

הלל מאירס