שבת

האם מותר להתפלל על רפואה בשבת?

  • י"ד כסלו התש"פ

שאלה

שלום כבוד הרב,
ברוך השם ילדתי השבוע תאומות פגות בשבוע 32 להריון,
הן בחסדי השם בסדר מצבם יציב אך עדיין אנו זקוקים לרחמי שמיים שהן ימשיכו להתפתח ולגדול,
רציתי לשאול האם מותר לי להתפלל לרפואתן בשבת?
ואם כן, האם מותר להתפלל עליהן בשבתות של החודש הקרוב למרות שהמצב לא מוגדר סכנה ברוך השם?

תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אין להתפלל עליהן בשבת, כי מבואר בשלחן ערוך (סימן רפח סעיף י, ומשנה ברורה שם) שאין להתפלל בשבת אלא על מי שנשקפת לו סכנה מיידית.

ומכל מקום יש מקום להקל לומר עליהן תהילים ביחידות (הליכות שלמה חלק א' פרק יד בדבר הלכה אות יט).

בשורות טובות בקרוב,

הלל מאירס