האם צריך לשלם כשלנהג אין עודף

  • ט"ז כסלו התש"פ

שאלה

שלום רב,
רציתי לשאול בנושא תשלום באוטובוסים:

1. נסעתי בתחבורה ציבורית ולא היה לי כסף ברב קו, הנהג אמר שאפשר לשלם במזומן, אבל לא היה לו עודף משטר של 100 ש"ח, אז בסוף לא שילמתי. זה חזר על עצמו בנסיעה חזור. האם עליי לשלם על 2 הנסיעות האלו?

2. לפני כשנתיים נסעתי באוטובוס וביקשה ממני ילדה כסף לנסיעה, שלחתי אותה לנהג עם רב קו ו-50 ש"ח שתטעין והנהג יחייב את הנסיעה שלה. היא באמת עשתה את זה, אבל אחרי כמה נסיעות שמתי לב שיש לי הרבה יותר כסף בכרטיס ממה שאמור היה להיות לי, וכנראה הנהג בטעות הטעין יותר.
אין לי אפשרות לדעת כמה הנהג הטעין, ומתי זה בדיוק קרה. מה אני צריכה לעשות בעניין?

תשובה

שלום וברכה

1. הכלל הוא שעל הנהג להחזיק עודף עד פי 10 מהתשלום שאת צריכה לשלם. אם אין לו את העודף את פטורה מתשלום.

2. יתכן שהיו לך שני ארנקים ברב קו, דבר המצוי מאוד, או מכל מיני סיבות אחרות ולא ניתן באמת לדעת מי מילא לך את הרב קו ומדוע ולכן מספק אינך צריכה לחפש אחר אף אחד.