מציאת אבדה

  • י"ז כסלו התש"פ

שאלה

בס"ד
לפני מספר שנים חברה בעבודה מצאה טבעת (לא ברור מאיזה חומר היא עשויה ) היא הביאה לי אותה כי היא לא הולכת בתכשיטים , השארתי את הטבעת במגירה ולא לקחתי אותה לעצמי כי חשבתי שאם זה נמצא בעבודה אולי מישהו יבקש את זה . אבל מאז עברו שנים והיום עשיתי סדר ומצאתי את הטבעת - מה אני אמורה לעשות עם זה?

תשובה

שלום וברכה

אם הטבעת עשויה מזהב, יש לשמור אותה עד שיבוא אליהו הנביא ויגלה של מי הטבעת. אם מחומר אחר שאינו שווה הרבה והחברה הביאה את הטבעת לאחר שעברו כמה שעות שהמאבדת כבר הייתה צריכה לשים לב, אפשר לזרוק את הטבעת או להשתמש בה.