חברה והשקפה

עד כמה לעמוד על שלי ביחסי עם ההורים?/חברים?/אחים?

  • י"ז כסלו התש"פ

שאלה

שלום וברכה!
הקב"ה נתן לי כוח ממש להתאהב על אנשים ואני ממש אוהב אנשים בצורה אבסולוטית, שילדים בכיתה שלא מתחברים להרבה אנשים מתחברים אלי ואני ממש אוהב אותם.
הרבה פעמים אני מזכיר לעצמי בחשיבה את ערך השלום בהקשר שלדוגמא: "אני ממש רוצה להיות ראשון בכך וכך, או ממש רוצה את זה ואת זה.
וכשאני רואה שזה מפר באיזשהו אופן את השלום אני אומר לעצמי: 'מה יותר חשוב הדבר הזה או השלום?'" ורוב הפעמים אני מוותר (: אבל באמת בלב שלם. ז"א אני שמח שאני מוותר.
עכשיו, אני רק בן 16.
ז"א לא נראה לי שעדיין נתקלתי בצומת דרכים מורכבת כזו שזה ממש קושיה אם לוותר או לא.
אז רציתי לשאול את הרב, מתי באמת לא לוותר?
כי גם שמעתי דבר תורה קצר דל הרב יגאל כהן על אדם שהוא הכיר שתמיד שתק כשאישתו צעקה עליו, וכך במשך כמה שנים, עד שכבר הוא 'לא יכל לסבול אותה'.
מהו קו הזהב?? [:

תשובה

שלום וברכה

האמת שלא מפסידים מויתור כל זמן שאתה מרגיש שאתה מוותר בלב שלם. עיקר הבעיה היא כאשר האדם ממורמר בתוכו וכל הויתורים הם רק בגלל חולשה אז צריך לחזק את האדם שלא יוותר תמיד כדי שלא יישבר בסופו של דבר.