חברה והשקפה

מצווה כדי לרצות אחרים

  • י"ח כסלו התש"פ

שאלה

שלום רב,
שאלה...יש לי חבר שבניגוד גמור ומוחלט לאופי שלי התחלתי לעשות מצוות כדי לרצות אותו שיהיה מבסוט..
(בואנ'ה עכשיו כשאני כותב את זה, זה מרגיש כמעט עבודת אלילים)
בשורה התחתונה התחלתי לעשות יותר מצוות ולהתחזק..אבל זה רק כי אני מקבל מחמאות ממנו..
עכשיו אני בפלונטר - מצד אחד אני לא יכול להמשיך ככה כי אני אתמוטט..קשה לי לאללה..מצד שני - אני עושה יותר מצוות אז איך פתאום אני אלך אחורה..?
תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

סליחה על האיחור במתן התשובה.

לפי מה שאתה כותב נראה שאתה מאמין בבורא עולם ומאחר ואתה מאמין בבורא עולם הרי שבוודאי בעשיית המצות מעורב הרבה לשם שמים למרות שהתחלת הדרך היא בגלל החבר אבל בוודאי יש בזה הרבה לשם שמים ולכן יש בזה מעלה גדולה מאוד מאוד לפני השם ועל כך נאמר לעולם יעסוק אדם בתורה שלא לשמה שמתוך שלא לשמה בא לשמה.

בוודאי שצריך לקבל על עצמך דברים בשים שכל ולדעת מה מתאים עכשיו מה מתאים להמתין מעט ולא לקבל הכל בבת אחת כי חלילה ככה רק יכולים ליפול. על כן אציע שתשלח לנו מספר טלפון ונשוב איליך להכוונה מפורטת לפי מצך.

נשמח לסייע לך עוד במהירות בעז"ה

פורים שמח,