האם השם אלנתן מומלץ לבן?

  • י"ט כסלו התש"פ

שאלה

ב"ה זכינו בהריון עם בן ובעלי חשב על השם "נתן" עבורו, על שם הצדיקים נתן הנביא ורבי נתן מברסלב.
חשוב לי מאוד לקחת שם מהמקורות אבל אני מאוד אוהבת את השילוב של שם ה' ולכן אני יותר מתחברת לשם אלנתן. רציתי לדעת אם יש צדיק בשם הזה ואם המקור שלו בתנ"ך הוא של דמות חיובית?
תודה רבה לרב!

תשובה

שלום רב,

השם אלנתן טוב ומומלץ לבן, כי מצאנו בתנ"ך כמה אנשים בשם זה, בספר מלכים ב' (פרק כד פסוק ח) מוזכר ששם אבי אמו של המלך יהויכין היה אלנתן. וכן בספר ירמיה (פרק כו פסוק כב) מובא, שהמלך יהויקים עשה את אלנתן בן עכבור שליח למצרים. וכן נזכר בספר עזרא (פרק ח פסוק טז) שהיה אדם בשם אלנתן שהיה בעליית עזרא לארץ ישראל.

בשעה טובה,

הלל מאירס