שבת

שכנים חילוניים

  • י"ט כסלו התש"פ

שאלה

שלום כבוד הרב,
לפנה כמה חדשים עברנו בדירה שקנינו במרכז העיר חדרה. יש לנו שכנים נחמדים מאוד אבל הם לא שומרי שבת וחגים ודווקה חוגגים ועושים מסיבות עם מוזיקה בערבי שבת וחגים. מה לעשות?

תשובה

שלום וברכה

הם לא עושים לכם "דווקא", לצערינו, אלו שאינם יודעים את מעלת השבת משתמשים ביום קדוש זה שיש להם חופשה להתאספות ולמסיבות ולא חלילה בגלל שהם רוצים להכעיס את השכנים.ראוי מאוד לקרבם ולהראות להם ששומרי המצוות הינם אנשי תרבות נחמדים ומקרבים ולא כפי שהתקשורת מראה אותנו. אם אפשר בהמשך הזמן להזמינם לסעודת שבת מה טוב וכך הם יכירו את הדת בצורה טובה ומקרבת.

אם המסיבות ממש מפריעים לכם הרי שלאחר שתהיו קצת קרובים, בוודאי תוכלי לדבר איתם בדברי נוע םשמסיבות אלו מפריעות לכם ביום המנוחה והרעש מפריע מאוד וכו' וחזקה על דברים הנאמרים מלב אוהב שיתקבלו בלב שומע.

בברכת ישוב טוב ושתזכו לקדש שם שמים,