חברה והשקפה

מחפסת סיפוק

  • כ' כסלו התש"פ

שאלה

שלום וברכה,
אני בחורה כבת 19.5
אני הרבה פעמים שומעת את המשפט-" אל תתנו לסביבה שלכם להחליט מה המצב רוח שלכם"
והייתי באמת רוצה ללמוד-
איך לא ליפול שפוגעים בנוו להמשיך ליהיות חזקה מעצמי בלי צורך שהסביבה תיתן לי את זה..???
איך להצליח להמשיך לשמוח גם שהמציאות קשה וההתמודדויות רבות???
ואיך נמצאים במצב שאני מלאה וטעונה מעצמי ואיני צריכה סיפוק ואהבה מאחרים ברמה קריטית.........יש מציאות כזאת?
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!
נא לא לפרסם את הפרטים -תודה.

תשובה

שלום וברכה

המשפטים ששמעת הם נכונים וטובים אבל אין זה דבר שקל לביצוע וזה לא על רגל אחת. האדם מטבעו מושפע רבות מהצלחות וכשלונות או מתגובת הסביבה עליו והמצב רוח של כולנו משתנה ללא הרף לפי הנסיבות שמסביבנו. עבודה רבה וכבדה היא להגיע לשמחה תמידית ולמצב רוח בכל עת והמלאכה לא ליום ולא ליומיים, לכן אל תרגישי רע עם עצמך שאת מושפעת ממה שעובר עלייך.

יסוד העניין הוא להגביר את האמונה בליבנו שהכל מאת ה' וכל מה שה' עושה הוא לטובה. החיזוק לכך הוא בלימוד ספרי מוסר ובראשם ספר חובת הלבבות שער הביטחון ועוד ספרים. כך בעבודה עצמית אפשר לאט לאט להתגבר על הקשיים ואף להתגבר יותר ולהישאר שמחה בכל מצב ובכל זמן עד שבאמת המצב רוח כמעט ולא יושפע מהסובב אותנו ונרגיש טוב שאך טוב וחסד רודפים אותנו כל ימי חיינו.

אציע לראות את ההרצאה הבאה https://www.hidabroot.org/video/209977

אשמח לסייע עוד ככל הצורך.

בהצלחה,