תפילה וברכות

דחוף!!!!!!!!!!!

  • כ"א כסלו התש"פ

שאלה

למה יש מצוות ציצית ואז יש להתעטף בציצת
איך עושים את מצוות הציצית ואז את התעטפות הציצית מה צורת ההתעטפות שונה בין שני אלה?

רק שתבין אני לפני הנחת ציצית ובטח שלא הנחתי עדיין תפילין

ואני אחרי נטילת ידיים האם צריך לעשות נטילת ידיים שוב? ואם כן האם צריך לעשות את אשר יצר אלוהי נשמה?
וגם את הברכות שבין הנטילה לבין ההתעטפות?
והאם צריך להגיד רק ברוך אתה אשר קדשנו במצוותיו
או גם את כל המצוות שמסביב

תשובה

שלום וברכה

על מצות ציצית מברכים על ציצית קטנה שהולכים מתחת לבגדים כי זה לא בעטיפה. על הטלית גדולה שמתעטפים בו כל הגוף מברכים להתעטף בציצית.

לא כל כך הבנתי את השאלה לגבי הברכות אכתוב כמה מילים ואקווה שזה יענה על כל השאלות.

בבוקר מיד שקמים מברכים נוטלים ידיים ולא מברכים עדיין. לאחר מכן מתפנים ונוטלים ידיים ומברכים על נטילת ידיים ואת כל שאר הברכות.

 אם משהו לא ברור אשמח לענות שוב.