חברה והשקפה

אז והיום

  • כ"א כסלו התש"פ

שאלה

שלום,
איך מסבירים מדוע התנ"ך עצר שם וניסים כאלו כמו אז כבר לא קורים היום? או שאין נביאים כמו אז שיודעים לומר את דבר ה'
תודה לכם.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

העניין נוגע לחורבן בית המקדש, וגזירת הגלות שנגזרה על עם ישראל עד בוא המשיח והגאולה.

בגלות זו פסקה נבואה מישראל, אך בטרם יצאנו לגלות ברחבי העולם - הנביאים גילו לנו בדיוק מה יקרה לעם ישראל עד בוא הגאולה השלימה:

https://www.hidabroot.org/question/231818

עוד בהרצאתו של הרב זמיר כהן על "נבואות ההווה והעתיד שבתנ"ך":

נבואות שהתגשמו מוכיחות שהעולם פועל לפי תוכנית. אין זה צירוף מקרים שעם ישראל נרדף בעולם, ועם זאת זכה לשרוד אלפי שנות גלות ועוד לשוב לארצו, כפי שהבטיחה התורה.

הנביאים גילו לנו נבואות על אחרית הימים, על מלחמת גוג ומגוג ועוד. ראה בהרצאה "נבואות אחרית הימים":

בברכה,
דניאל בלס