תפילה וברכות

מה מברכים ברכה אחרונה על סיגרים ממולאים בשר או תפוחי אדמה?

  • כ"א כסלו התש"פ

שאלה

שלום כבוד הרב, אני מתקשה להבין מה מברכים ברכה אחרונה לגבי סיגרים (ממולאים בשר או תפוחי אדמה). תודה

תשובה

שלום רב,

אם אכלת כזית (27 גרם) מהבצק תוך כדי אכילת פרס (כשבע וחצי דקות) יש לברך על המחיה בלבד. ואם לא, אם אכלת כזית מהמילוי תוך כדי אכילת פרס, יש לברך בורא נפשות. ואם לא אכלת לא מהבצק ולא מהמילוי שיעור כזית תוך כדי אכילת פרס, אין לברך כלל.

מקורות: מש"כ שאם לא אכלת כזית מהבצק תוך כדי אכילת פרס, אך אכלת כזית מהמילוי תוך שיעור זמן זה, שיש לברך בורא נפשות, הוא על פי מה שהעלה בשו"ת יביע אומר חלק ז' (חלק אורח חיים סימן לב) שאם אכל מן העיקר פחות מכשיעור, ומן הטפל כשיעור, שיש לברך ברכה אחרונה על הטפל.

ומש"כ ששיעור תוך כדי אכילת פרס הוא כשבע וחצי דקות, כן הוא בספר הליכות עולם חלק ב' (עמוד קיג), ושרק בדברים שהם מן התורה טוב להחמיר לאכול כזית בארבע דקות.

בברכה,

הלל מאירס