לא מצליחה להתכוון בתפילה.

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב. אני לא מצליחה להתכוון בתפילה.. ואני מנסה כל כך! לךא הולך לי! דווקא בתפילה פתאום אני חושבת על כל מיני דברים.. או שאני לא חוחשבת על כלום אבל אני לא מצליחה להתרכז בתפילה. האם זה חטא ועדיף שאני לא אתפלל בכלל או שזה אפשרי.. עוד משהו.. הציעו לי ללמוד את הקטעים בתפילה ועל מה הם מדברים עכשיתי את זה.. ואני מכירה את רוב הקטעים וזה לא עוזר לי.. ! עזור לי בבקשה.

תשובה

שלום וברכה

אין להלחם למען ריכוז, הדבר רק גורם לחוסר ריכוז, ובוודאי יש לך להתפלל גם אינך מצליחה להתרכז בתפילה. יש לך לזכור לפני התפילה שאת הולכת להתפלל לפני ה` ולהתחיל להתפלל, ולא להלחם במחשבות, רק להתפלל מתוך הסידור, ודי בכך.

רצוי לתת צדקה קודם התפילה (אפי` 10 אגו`) ולהתפלל קצת במהירות. (חשוב מאוד להקפיד ולהמנע מקריאת ספרי חשק, או עיתונים פסולים. אשר מפריעים מאוד לכוונה)