שבת

האם מותר לתת מתנה לגוי בשבת?

  • א' טבת התש"פ

שאלה

שלום רב,
ידוע שאין לתת מתנה בשבת אא"כ נעשה בה שימוש בשבת. האם לגוי מותר לתת מתנה בשבת גם אם לא נעשה בה שימוש בשבת?
בברכה ובתודה,
הדס

תשובה

שלום רב,

טעם הדבר שאין לתת מתנה בשבת הוא משום שנראה כמקח וממכר (יעויין משנה ברורה סימן שו ס"ק לג), וזה שייך גם לגבי נתינת מתנה לגוי.

מקורות: וכן מוכח ממה שכתב השלחן ערוך (סימן שכג סעיף ז) שאחר שהביא מחלוקת אם מותר להטביל כלי חדש בשבת, כתב: וירא שמים יצא את כולם, ויתן הכלי לאינו יהודי במתנה, ויחזור וישאלנו ממנו, ואין צריך טבילה. וכתב המשנה ברורה (ס"ק לד) ואף על גב דאסור ליתן מתנה בשבת, כמו שכתוב בסימן שו, הכא שרי משום צורך שבת. ע"כ. הרי שאיסור מתנה שייך גם כשנותן לגוי בשבת.

בברכה,

הלל מאירס