חברה והשקפה

האם מותר להשתתף בבר מצווה שעושים לילד גוי?

  • ד' טבת התש"פ

שאלה

שלום רב
יש לי בן דוד שהתחתן על גויה ונולדו לו 2 ילדים. אחד מהם הוא בן ובעוד כמה חודשים הם באים לארץ כדי לחגוג לילד בר מצווה עם רב רפורמי בכותל (כך הם אומרים).
אני שומרת תורה ומצוות ולכן חשוב לי לדעת האם הלכתית מותר לי ולבני ביתי להשתתף בכזה ארוע?

תשובה

שלום וברכה

אסור ללכת למקום זה.

רבות רעות נעשים פה א. עצם התמיכה במי שבחר להתבולל. ב. תמיכה ברפורמים. ג. לקחת גוי לעלות אותו לספר תורה ולהראות כאילו הוא יהודי רח"ל.

ה' יחזיר את בן דודך בתשובה שלימה מהרה,