תפילה וברכות

האם יש מצווה מיוחדת להיות שליח ציבור?

  • ה' טבת התש"פ

שאלה

שלום לרב המשיב,

אשמח לדעת האם יש מצווה או זכות מיוחדת לעלות כשליח ציבור בבית הכנסת?
האם מדובר על מצווה יתירה משאר המתפללים במניין? האם יש לזה מקורות בכל הנוגע למצוות שליח ציבור? אשמח גם לדעת אם יש תפילה שבה חשוב יותר לעלות כשליח ציבור?

תודה רבה על התשובות

תשובה

שלום רב,

יש עניין וזכות להיות שליח ציבור, וראיה לדבר ממה שכתב הרמ"א יורה דעה (סימן שעו סעיף ד) שאבל שיודע להתפלל ניגש להיות שליח ציבור בימות החול. וכתב הבאר היטב אורח חיים (סימן נג ס"ק כה) שיש בזה נחת רוח למת ומצילו מדינה של גיהנום. ע"ש. ומזה שגורם נחת רוח ומציל מגיהנום, על כרחך שיש בזה זכות מיוחדת.

בברכה,

הלל מאירס