נשים

האם אישה צריכה להגיד בברכת המזון "ועל ברית שחתמת בבשרנו"?

  • ה' טבת התש"פ

שאלה

שלום וברכה ויישר כח על הפעילות המדהימה!!
לאחרונה שמעתי מרב שנשים לא צריכות לומר בברכת המזון "ועל בריתך שחתמת בבשרנו" האם הדבר נכון ואם כן האם זו עבירה להגיד או לא להגיד?
תודה רבה!!

תשובה

שלום רב,

המנהג הוא שגם נשים אומרות בברכת המזון "ועל בריתך שחתמת בבשרנו".

מקורות: כי אמנם הרמ"א (סימן קפז סעיף ג) כתב, שנשים לא יאמרו ברית ותורה בברכת המזון. אולם המשנה ברורה (סק"ט) כתב, שמכל מקום בימינו נהגו הנשים לומר גם כן על בריתך שחתמת בבשרנו ועל תורתך שלמדתנו וכו', והכוונה על ברית הזכרים שחתמת בבשרנו, וכן תורתך שלמדתנו על למוד הזכרים שבזכות התורה והברית נחלו ישראל את הארץ. ועוד שגם הנשים צריכות ללמוד מצוות שלהן לידע היאך לעשותן.

וכן מנהג בנות ספרד (הלכה ברורה שם סעיף ט, שכן פשט המנהג בכל המקומות).

בברכה,

הלל מאירס