חברה והשקפה

מופע מעורב של שירי קודש

  • ה' טבת התש"פ

שאלה

שלום רב,
הוזמנתי למופע של הזמרים ישי ריבו ואברהם פריד.
הלכתי עם אשתי והבנות.
כאשר הגעתי למופע הופתעתי לגלות כי מדובר במופע מעורב של נשים גברים ללא שום הפרדה.
חשוב לציין כי רובו הגדול של הציבור היה דתי וחרדי.
האם מותר להיות במופע מעורב שכזה ?
האם לא קיימת בעיה של צניעות ושמירת העיניים ?
האם זו מצוה או עבירה להיות במקום שכזה ?
אני מבין שכאשר מדובר במופע לציבור החילוני אז מכיון שגם ככה הם הולכים למופעים מעורבים אז מוטב שיהיו במופע של שירי קודש.
אבל האם הדבר גם הותר לכתחילה לציבור ירא שמים שומר תורה ומצוות ?
אני מאוד מבולבל כי בסופו של דבר מדובר בזמרים דתיים וציבור דתי, אבל האם ההלכה מתירה את העירוב בין נשים לגברים ?

תשובה

שלום וברכה

אסור בתכלית האיסור.