תפילה וברכות

האם עליית מפטיר חשובה או לא?

  • ז' טבת התש"פ

שאלה

שלום הרב,
ראיתי בגמרא במגילה שהמפטיר זה דרך אגב לזה שהוא חזן וזה לא חשוב כל כך, אבל גם ראיתי שמקפידים לתת לרב מפטיר בשבת תשובה ובשבת הגדול (ונראה לי שגם בשבת חזון), אז האם זו עליה חשובה או לא?

תודה רבה!

תשובה

שבוע טוב,

אכן מובא בספר שערי רחמים (סעיף פט) שרבנו הגר"א זצ"ל היה עולה בכל שבת לששי. ובארבע פרשיות היה עולה למפטיר. ע"ש. ולמרות שמבואר במסכת מגילה (דף כד עמוד א) שעליית המפטיר אינה מכובדת כל כך, צריך לומר שלעליית מפטיר של ארבע פרשיות יש חשיבות מיוחדת, יותר ממפטיר של שאר שבתות השנה.

בברכה,

הלל מאירס