חברה והשקפה

Mr

  • ח' טבת התש"פ

שאלה

אל תהיו כעבדים המשמשין את הרב על מנת לקבל פרס... משנה באבות וזה בעצם מקור הרעיון בחז"ל של עבודה לשמה... הנה כי כן אני פשוט לא מבין הלא תכלית הבריאה הוא כי מדרך הטוב להיטיב וכדי שלא יהא בכיסופא על כן אנחנו פה בעולם המרוחק והנסיוני כד להיטיב לנו, והגם שיש עוד טעמים לבריאה שרצה להיות לו דירה בתחתונים ועוד.. אבל בסופו של דבר העיקר הוא הנ"ל שהוא לטובתנו שהרי השי"ת הו לא נצרך והכל הוא צמצום לטובתנו וא"כ מהיכי תיתי שזה לא יהא מטרתינו בעבודתינו והרי הקב"ה כולו אמת וחותמו אמת, ואם כן זה האמת לאמתו שיש פה בריאה ונבראים עובדים כדי להגיע ליעד ולמטרה ולמה שלא נלך על זה לכתחילה

תשובה

שלום וברכה

זה דרגה הכי גבוהה והכי נכונה להבין שאנו מקבלים את השכר על מנת לעשות את רצון ה' שרצונו להטיב לנו.

בהצלחה,