שבת

האם מותר להזמין אליי חילוני שגם ככה נוסע בשבת?

  • י' טבת התש"פ

שאלה

אח שלי ירד מהדרך ונהיה חילוני ואני מעוניינת להזמין אותו אלי ובכך לחזק את הקשר איתו, הוא לא מסכים בשום אופן לבוא לשבת שלמה וזה יוצר ריחוק וקרע במשפחה. ובכל מקרה אם הוא לא נוסע אלי הוא יסע למקום שיכול לחטוא אף יותר.. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

בעיקרון אין להזמין מחלל שבת שיסע בשבת (על פי מה שכתבו בשו"ת אגרות משה חלק אורח חיים חלק א' סימן צט ובשו"ת שבט הלוי חלק ח' סימן קסה ורנו, והגר"י זילברשטיין שליט"א בספרו חשוקי חמד על מסכת פסחים עמוד קפט בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל. וכן דעת הגר"ח קניבסקי שליט"א הובא בספר הליכות חיים חלק ב' תשובה קעט).

אמנם אם את אומרת שהוא יסע למקום שיחטא יותר, אז יוצא שאת מצילה אותו בזה שאת מזמינה אותו אלייך, וממילא תוכלי להזמין אותו, רק תגידי לו שאת מצידך רוצה שהוא ישאר כל השבת. ואם הוא לא יסכים, אזי את נפשך הצלת, ואין עלייך טענה.

בהצלחה רבה,

הלל מאירס