האכלת בעלי חיים בשבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום, שמי ורד ואני שומרת שבת ובחצרי מסתובבת דרך קבע חתולה (לא עזובה ולא חתולת רחוב) וכל יום מחכה ליד פתח ביתי בכדי שאאכיל אותה. מה ההלכה אומרת לגבי האכלת בעלי חיים בשבת האם מותר להאכיל בעלי חיים בשבת (המדובר על בעלי חיים לא ביתיים). תודה, ורד

תשובה

שלום וברכה

לכלב מותר לתת אוכל בכל אופן, לחתול רק אם הוא חתול ביתי. כך היא ההלכה הפשוטה, אולם מי שרוצה יכול לסמוך בהחלט על דעתו של בעל ערוך השולחן שכתב בספרו בזה הלשון: "לעניות דעתי כל בעל חי שאני יודע שהוא רעב מצוה ליתן לו גם בשבת שכתוב ורחמיו על כל מעשיו". והוא מתיר גם בבעל חי לא ביתי.

חנוכה שמח - מנשה ישראל