תפילה וברכות

מתי מברכים שהחיינו על בגד חדש, לפני שלובש את הבגד או אחרי?

  • י' טבת התש"פ

שאלה

שלום,
הבנתי שמברכים שהחיינו על בגד חדש בעת לבישת הבגד, אבל מתי בדיוק?
לפני שלובש את הבגד או אחרי? ואם אין בגד בסיס מתחת עדיין יכול לברך כשלא לבוש לגמרי?
מה בדבר נעליים? האם מברכים לפני או אחרי? ואם לפני, האם ניתן לברך יחף?

תודה רבה!

תשובה

שלום רב,

1. יש לברך שהחיינו לפני לבישת הבגד, וכדין כל הברכות שצריך לברך עובר (היינו לפני) לעשייתן (ברכת הבית שער כד סעיף לט).

2. באופנים שזה לא כבוד הברכה לברך לפני הלבישה (לדוגמא אם לובש מכנסיים חדשים), יש לברך לאחר מכן.

3. יש לברך על נעליים לפני שנועל אותן עליו, ואין חשש לברך יחף.

בברכה,

הלל מאירס