אמונה

האם המלאך של הגויים הוא סמאל

  • י"ב טבת התש"פ

שאלה

שלום
ראיתי לפני כמה זמן הרצאה של הרב אליהו עמר בהידברות ובמהלכה הוא אמר שהמלאך של הגויים הוא סמאל כלומר השטן.
דבר זה די מטריד.בגלל שאני לא כל כך יודע איך להתייחס לגויים בגלל זה ,האם זה אומר שהם רעים או משהו שלילי אחר.
בנוסף שאלתי את הרב של הבית כנסת שלי אם זה נכון שהמלאך של הגויים הוא סמאל.הרב אמר שזה שטויות.
דבר זה מעודד שזה שטויות אבל בכל זאת מה שהרב אליהו עמר אמר אני עדיין לא יודע אם הרב ששאלתי צודק או הרב אליהו עמר צודק.
אודה לכם אם תבהירו לי את העניין הזה.
תודה

תשובה

שלום וברכה

הסמ' הוא המלאך של עשיו הרשע ובניו כמבואר בכמה מקומות.

בברכה,

בנימין שמואל