גזירת חוטי הציצית במספרים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם מותר לגזור ציצית במספריים כדי שהקצוות שלה יהיו ישרות ואם כבר גזרתי והציצית נחשבת כפסולה עקב הגזירה מה אני עושה איתה

תשובה

שלום וברכה

חלק הציציות הבולטות מן הבגד צריך להיות כ22 ס"מ לכל הפחות, אם הן בולטות יותר מותר לקצר, ומעיקר הדין אפשר לעשות זאת בסכין או מספריים.

אולם יש המקפידים שלא להניף כלי ברזל לחתוך את הציצית מאחר וסגולת קיום מצוות ציצית להאריך את חיי האדם ואין מן הראוי להניף את המקצר על המאריך [בדומה לאזהרת התורה על אבני המזבח], ואלו המקפידים על כך מקצרים את הציציות על ידי חיתוך בין השיניים. אולם ברור שלכל המנהגים אין הציציות נפסלים על ידי חיתוך במספריים אם נשארו 22 ס"מ.

חנוכה שמח - מנשה ישראל