נשים

אישה שראתה ביום ל’ לחודש ובחודש הבא אין ל’ איך מחשבים את יום החודש?

  • י"ד טבת התש"פ

שאלה

אישה שראתה ביום ל' לחודש ובחודש הבא אין ל' איך מחשבים את יום החודש? תודה רבה

תשובה

שבוע טוב,

יש בזה דעות שונות בין הפוסקים, ולמעשה אם ראתה לדוגמא ביום ל' ניסן, בחודש אייר הבא אחריו שאין בו יום ל' - אינה צריכה לחוש ליום כ"ט אייר או א' סיון משום וסת החודש, כי לשניהם אין שום שייכות ליום ל' ניסן. ומכל מקום צריכה לחוש ליום כ"ט אייר משום עונה בינונית. וחוץ מזה כמובן צריכה לחוש ליום ל' סיון, כי יום ל' ניסן לא נעקר ולא נתבטל עדיין כלל.

מקורות: שו"ת באר משה חלק ג' (סימן קיט), וספר פותח שער (סימן כו סעיף ה).

בברכה,

הלל מאירס