חברה והשקפה

כמה ספרי תורה היו סה’’כ

  • ט"ו טבת התש"פ

שאלה

שלום כבוד הרב , מלבד 13 הספרים שמשה רבנו כתב לפני פטירתו האם היה עוד ספר תורה והאם זה נכון שמשה רבנו ירד מהר סיני עם ספר תורה ובו ספר בראשית וספר שמות עד פרק כ' כולל ומשם והלאה כל פעם שנוספה מצווה או מאורע משה רבנו הוסיף לספר כך שסה''כ היה 14 ספרים ? כמו כן האם משה רבנו היה צריך ללמד אותם את האלף בית (אותיות המקרא) כי הם לא ידעו קרוא וכתוב או שבמעמד הר סיני הם הועלו לדרגת נבואה וה' הכניס להם חכמה ?
תודה כבוד הרב

תשובה

שלום וברכה

משה רבינו אכן כתב פרקים פרקים אבל זה אל היה ספר אחד אלא כתב זאת לעצמו ורק בסיום הארבעים שנה הקב"ה הורה לו לכתוב את התרוה שיש לנו כיום ואת זה כתב ב13 העתקים. הפרשיות הנפרדות שמשה כתב לעצמו אינם חלק מהפסר תורה ואל מוכרח שהם היו בנסוח הזהה שיש לנו כיום.

בני ישראל דבירו וכנראה גם כתבו בלשון הקודש ועל כן לא עהיה צורך ללמדם קרוא וכתוב.