תפילה וברכות

שליח ציבור

  • ט"ו טבת התש"פ

שאלה

שלום רב,
אני בע"ה מתחזק (בא מבית חילוני). מניח תפילין וציצית, שומר שבת וקובע עתים לתורה, ומשתדל לא להחסיר תפילות. שאלתי היא כך: במקום העבודה שלי אנחנו מתפללים מנחה מדי יום, אך קהל האנשים לא נוטה להיות קבוע. היום אף אחד לא רצה לעלות כשליח ציבור, וכשהבחור הותיק יותר במניין הציע לי לעלות, בתחילה סרבתי, אך מאחר ואף אחד אחר לא הציע את עצמו, כשהוא שאל אותי שוב הסכמתי. האם שגיתי? קראתי שצריך להיות ראוי על מנת להיות שליח ציבור, ואני חושש שמא הכשלתי את הציבור.

בכבוד רב,
תומר

תשובה

שלום וברכה

יהודי צדיק כמותך שמתחזק והולך בכל יום ראוי להיות חזן ללא חשש.

בכל מקרה כשאין חזן אחר אין את כל הכללים של חזן. כמו כן במנין ארעי אין כללים של חזן. אולם כאמור אתה ראוי להיות חזן וזכות ההתחזקות שלך היא גדולה מאוד.