את מי צריך לכבד קודם בסנדקאות, את אבי האב או אבי האם?

  • ט"ז טבת התש"פ

שאלה

אני בעז"ה צריכה ללדת בן,
מבחינת כיבוד הורים את מי אני צריכה לכבד בסנדקאות, את הסבא מצד האמא או הסבא מצד האבא של הילד?
שני הצדדים דתיים ויראי שמים.
הייתי רוצה לקבל תשובה בהלכה על מנת שנוכל להודיע להורים שזה בחירה מצד ההלכה ולא בגלל כבוד יותר וכו'...

מודה לכם מאוד

תשובה

שלום רב,

יש לכבד קודם בסנדקאות את אבי האב.

מקורות: על פי הלקט יושר חלק יורה דעה (עמוד 52). וכ"כ הגר"ח פלאג'י זצ"ל בשו"ת חיים ביד (סימן עה) שכן מנהג עירו אזמיר שמי שנולד לו בן ראשון, הסנדקאות הראשונה ניתנת לצד אבי הבן, והבן השני הוא נותן את הסנדקאות לצד אם הילד. וכ"כ בספר הליכות עולם חלק ח' (עמוד קנד) שהמנהג הוא, שאבי הבעל יושב סנדק בנכדו הראשון, ואבי האישה יושב סנדק בנכד השני. וכן ע"ע בשו"ת שבט הקהתי חלק ד' (סימן רלד) שאם אין לו סיבה צדדית שצריך לכבד לאחד מהם, נראה דאביו קודם מחמת מצוות עשה דכיבוד אב שהיא מן התורה.

בשעה טובה,

הלל מאירס