לשתוק גם שבפנים מתפוצצים מרוב כעס?

  • ט"ז טבת התש"פ

שאלה

לכבוד הרב שלום רב
אני חוזרת בתשובה והתחלתי לעבוד כבר שנה בקיבוץ חילוני למהדרין (לצערי) בתור מטפלת כי כרגע זה מה שיש מעבר לכך שמאוד קשה לי מבחינה רוחנית אני כל הזמן שומעת לשון הרע כמובן שאני באמת מנסה להימנע מלשמוע אותו או לדבר.
כמובן שכולן כאן מבוגרות ואני צעירה יחידה והדבר מאוד בולט במיוחד בניצול שאני חווה כאן אני מחפשת מקום שיותר יתאים לי מבחינה רוחנית וה' יתברך יהיה בעזרי.

ובנתיים אני מאוד משתדלת לשתוק כמה שיותר אבל זה לא תמיד קל.
שמעתי שמי שמותר יותרו עליו כמובן שתלוי על מה לותר ,אבל אני מרגישה שאני חייבת להעיר להם ולומר משהו כי בנתיים אלה כעסים שנאגרים ולא ויתור.

אני מאוד עובדת על המידות שלי ומרגישה שכאן אני בניסיון ,שאלתי היא אם אני יכולה להעיר להם ובמיוחד למישהי ספציפית?

תשובה

שלום וברכה

בוודאי שיש מקום להעיר על ניצול ואינך צריכה לעבוד במקום כל אנשי הצוות.

חשוב לדעת שאם את צריכה להאכיל את הקטנים במאכלים שאינם כשרים אסור לעבוד שם.