מותר לילדים לשחק על הרצפה בקלפים שיש בהם דברי תורה?

  • י"ז טבת התש"פ

שאלה

בעניין חוברות ומשחקי-ילדים חינוכיים (ספרונים, קלפים וכו') שיש בהם סיפורי-צדיקים, הלכות, מוסר-השכל וכו', כשנותנים לילדים הם אמנם קולטים את ההלכות או המסר שבדבר, אך יחד עם זאת הם הרי לא שומרים על קדושתם וזה מתגלגל על הרצפה, באשפתות, קורעים דפים מקשקשים וכו'. איך ניתן לשמור על כך? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

לגבי כרטיסים, קלפי משחק וכדומה, אף על פי שיש בהם דברי תורה או הלכה, מותר לשחק בהם על הרצפה, כי כך הוא הדרך ולכן אין בזה ביזיון. אך יש להקפיד שלא לדרוך עליהם (גנזי הקודש פרק ב סעיף ה ובהערה שם).

כמו כן סיפורי מעשיות על צדיקים וחסידים, המעוררים ליראת שמים, מידות טובות וכדומה, אם לא נכתב בהם פסוק, דבר תורה, או מאמר חז"ל, אין בהם קדושה (ראה שם פרק י סעיף ד). אמנם אם יש בהם פסוק וכו' באמת יש לעשות כל מאמץ שלא יבואו לידי ביזיון.

בברכה,

הלל מאירס