חברה והשקפה

פאה נכרית

  • י"ח טבת התש"פ

שאלה

שלום הרב,

אני מאוד אוהבת לקרוא ולצפות באתר הידברות. כואב לי לאחרונה שאתם מפרסמים נשים עם פאה נכרית (בתכנית נשים) כפי שהרב עובדיה זצ"ל אסר זאת לפי כל הפוסקים.
ידוע שאתם הולכים לפי פסיקותיו.
חבל שחילונים שצופים באתר יתבלבלו ויחשבו שמותר כך לאישה חרדית לדבר ה' ללכת ולהופיע עם הפאות הללו.

תשובה

שלום וברכה

אמת שמרן זצ"ל אסבר וכך צריכות לנהוג בנות ספרד. אבל אי אפשר להתעלם מגדולי רבני אשכנז שהתירו את הפיאה לכתחילה כאשר היא צנועה אויננו יכולים להחרים חצי מהעם שנוהגלפי רבותיו.

בברכה,

צוות הידברות