תפילה וברכות

ברוך שאמר ויברך דוד בשחרית

  • י"ח טבת התש"פ

שאלה

שלום,
רציתי לדעת - מי שאיחר לשחרית בבית הכנסת ורוצה להתפלל שחרית מהתחלה - מה יעשה כשהקהל מגיעים לברוך שאמר / ויברך דוד?
האם עליו לעמוד יחד איתם, לומר את הנוסח ולחזור לתפילה שלו או להמשיך את תפילתו בישיבה?

ובאופן כללי, אשמח לדעת מהם מתי על היחיד שמתפלל באיחור בבית הכנסת לומר יחד עם הקהל (כמו קדיש, וכו')?

תודה!

תשובה

שלום וברכה

בויברך דוד או ברוך שאמר יכול להמשיך ולהתפל היכן שהוא אוחז בישיבה. בעעת הקדיש יש לעצור לענות לקדיש ולאחר קדיש לשוב לתפילה.