חנוכת בית למשרד חדש

  • י"ט טבת התש"פ

שאלה

שלום כבוד הרב,
ברצוני לשאול מספר שאלות:
1. אדם שעובד כמנטור ויש לו משרד שבו מקבל מתאמנים, הוא שוכר חדר בבניין משרדים, האם צריך לעשות חנוכת בית לעסק?
2. אציין שכאשר נכנס למשרד היתה כבר מזוזה במקום, האם צריך לעשות משהו בנושא? לקבוע מזוזה מחדש? להשאיר את זה כך? האם זה משפיע על חנוכת הבית שצריך או לא צריך לעשות?
3. במידה וצריך חנוכת בית למשרד החדש, האם צריך מניין או לא? כיבוד או סעודה?

שואלת למנהגי הספרדים.

תודה רבה!
תבורכו.
אביה

תשובה

שלום רב,

1. לא חייבים לעשות חנוכת הבית לעסק חדש. ומכל מקום טוב לעשות, וכך נוהגים רבים.

2. אין צורך לקבוע מזוזה חדשה.

3. טוב להביא מניין גברים, או לפחות שלושה (וכשעושים ללא מניין גברים, אין לומר קדיש בסוף הלימוד).

4. אפשר להסתפק בכיבוד.

ברכה והצלחה,

הלל מאירס