שבת

אישה רווקה שמדליקה נרות שבת, האם עליה לכסות את הראש?

  • כ' טבת התש"פ

שאלה

שלום וברכה,
אישה רווקה שגרה בדירה משל עצמה, כשהיא מדליקה נרות שבת, האם עליה לכסות את הראש?

ממש תודה רבה!

תשובה

שלום רב,

לפי דעת הרב עובדיה יוסף זצ"ל גם בנות רווקות צריכות לכסות את הראש כשמזכירות שם ה' (שו"ת יביע אומר חלק ו' חלק אורח חיים סימן טו). ואם היא נוהגת לפי פסקיו, עליה לכסות את הראש כשמברכת על ההדלקה.

אולם אצל בנות אשכנז המנהג הוא שבנות רווקות אינן מכסות את הראש בשעת תפילה וברכות.

בברכה,

הלל מאירס