תפילה וברכות

תפילות בעונות השנה.

  • כ"א טבת התש"פ

שאלה

שלום רב,
אפשר בבקשה סדר של איזה תפילות אני אומרת בקיץ ובחורף באיזה זמנים זה יוצא?
ידוע לי על ז' בחשוון ושמיני עצרת אך לא ברור לי הסדר.
תודה רבה מראש,

תשובה

שלום וברכה

סליחה על האיחור הרב במתן התשובה

מתחילים לומר ''משיב הרוח ומוריד הגשם'' בתפלת מוסף של יום טוב האחרון של חג [שמחת תורה], ופוסקים בתפלת מוסף של יום טוב הראשון של פסח. החל מתפלת מוסף של יום טוב ראשון של פסח, מפסיקים לומר ''משיב הרוח ומוריד הגשם'', ואומרים במקום זה ''מוריד הטל''.

ראי את כל ההלכות כאן

בארץ ישראל שואלים את הגשמים בברכת השנים לומר ''ותן טל ומטר לברכה'', החל מליל שבעה בחשון, בתפלת ערבית, עד המנחה של ערב יום טוב הראשון של פסח,

ראי כאן את כל ההלכות.