עליה לתורה לחילוני

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, האם ילד בן 13 (שאינו שומר תורה ומצוות) שהגיע למצוות יכול לעלות לתורה בבית כנסת אני שואלת שאלה זו מכיוון שחברתי שהיא ומשפחתה חילונים אינם שומרי מצוות (שבת)הלכה לבית כנסת בבקשה שבנה הגיע למצוות והאם יכול לעלות לתורה ואותו בית הכנסת שאל אותם אם הם שומרים שבת ומכיוון שענתה בשלילה אינם קיבלו אותם. ולכן הנ"ל שאלתי הראשונה. ושאלתי השניה : האם זה לא חילל השם חטא אסור להתנהג בצורת סילוק זו. דתיים לא אמורים להתנהג ככה אף לחילונים ,הם יכול הרחיק אותם לגמרי מדרכה של תורה.

תשובה

שלום וברכה

אכו לא נהגו גבאי בית הכנסת כראוי, ואכן יש לקרב את היהודים הטועיםולא לרחקם, אם כי אדם הפושע להכעיס יש מקום לדחותו, אך לא כן הוא בחילוניים שבימינו, אשר רובם אנוסים ושוגגים, ובוודאי יהודי ובפרט ילד בר מצווה שעדיין כלל לא חטא, עד היום בוודאי אין סיבה כלל לדחותו, והרוצה לעלות לתורה יש לכבדו ולקרבו ליהדות ולא לרחקו. חבל שכך נהגו והדבר מצער מאוד.

ואקווה שבמקום אחר כן קיבלו אותם בשמחה.

בברכה - בנימין שמואלי