חברה והשקפה

ספר בראשית וספר שמות עד פרק יט’ ותורה שבע’’פ

  • כ"ג טבת התש"פ

שאלה

שלום כבוד הרב,
קראתי שלפי רש''י זצוק''ל עפ''י פירושו על הפסוק ''שם שם לו חוק ומשפט'' שספר בראשית וספר שמות עד פרק יט' לא נכתב בהר סיני אלא לפני זה ולכן עלתה לי השאלה שאם כך למה שבנ''י לא יאמינו בספרים שנכתבו לפני מתן תורה שלא סותרים את התורה ואז צירפו את זה לתורה שלנו ח''ו לפי הדעה שכל התורה קיבלנו בסיני אין לי בכלל שאלה כמו כן שאלה נוספת כל רב שכתב משהו בתלמוד האם היו עוד בני דורו שידעו את מה שהוא אמר אבל לא ממנו אלא ממקור אחר בלי קשר לרב שאמר את מה שכתוב , תודה מראש וסליחה על הבורות

תשובה

שלום וברכה

כך כתוב ברש"י שם שם לו. במרה נתן להם מקצת פרשיות של תורה שיתעסקו בהם, שבת, ופרה אדומה, דהיינו לפני קבלת התורה הם קיבלו מהקב"ה דרך משה רבינו חלק מהמצוות כדי לעסוק בהם כמובן שזה חלק מהתורה שתינתן שוב בהר סיני.