תפילה וברכות

האם יש לברך שהחיינו על בגד חדש שאני לובשת לשם מדידה?

  • כ"ג טבת התש"פ

שאלה

שלום,
קניתי בגדים חדשים ואני רוצה למדוד אותם בבית, אני לובשת אותם רק בשביל לראות אם זה מתאים או לא, ולא בשביל להישאר איתם במשך היום, אני צריכה לברך שהחיינו במדידה או רק כשאחליט ללבוש את הבגד במטרה להתלבש איתו (ולא במטרה למדוד). תודה רבה מראש

תשובה

שלום רב,

רק כשתלבשי את הבגדים כדי ללכת בהם ולא לשם מדידה - תברכי שהחיינו.

מקורות: פשוט. וכ"כ בספר ברכת הבית חלק א' (שער כד סעיף לט) שמה שלובש תחילה לראות אם הוא טוב עליו ולא על דעת לילך בו אינו נחשב ללבישה ואינו מברך אז אלא בשעה שלובש לילך בו.

בברכה,

הלל מאירס