חברה והשקפה

איך יכול להיות שה’ מגלגל לאדם לעשות עבירות?!

  • כ"ג טבת התש"פ

שאלה

יש כל מיני סיטואציות בחיים,
שלפי מה שלפחות נראה לי- ה' גורם לנו ...לחטוא.
למשל, בן אדם שלא היה לו זמן למחשבה\ללמוד\להתעמק באמונה וכו', שהוא עמוס ממש (למשל כמו אמהות לילדים קטנים שגם עובדות והכל..),
אז הוא שוכח את האמונה,
ואז ה' מביא לו ניסיון,
שאמנם יש איזה סיכוי שהוא יעמוד בו,
אבל זה נראה סיכוי של אחד למאה לכל היותר.

או למשל אנשים שנולדו למשפחות לא שומרות תו"מ,אבל הילד נחשף לזה קצת,
אז יש לו הכרה במצוות,אבל לא מספיק בשביל לעשות...

ועוד כל מיני דברים כאלה (ובכללי עצם העובדה שה' ברא את היצר הרע חזק כל כך שזה...לא מובן בעליל.)

ובסופו של דבר הבנאדם נענש על זה...
ולא תמיד הוא מוצא בעצמו כוחות ופנאי ורצון (מספיק) לחזור בתשובה...

אשמח ממש לתשובה אם הוכחות (מהתנ"ך,תושב"ע..),כי רק ככה הלב מסכים קצת יותר לקבל...

תודה רבה ויישר כח!

תשובה

שלום וברכה

את הכל מביא הבורא בחשבון בעת שאדם נותן דין וחשבון לפני מלך מלכי המלכים כמה היה מוכן לניסיון והאם נולד למשפחה כזו או כזו או אופי כזה או כזה. רק בורא עולם קורא הדורות ויודע המחשבות ומבין את עמקי הנפש ישפוט את האדם וידע האם הוא היה אנוס פושע או קרוב לאונס או קרוב למזיד ולכל אחד יש את המשפט לפי כל הנתונים שלו וכמבואר באור החיים הקדוש פרשת ויחי ובעוד מקומות.

קשה לנו בני אנוש להחליט מי ייעונש וכמה ייענש אבל על כל אדם ואדם בפני עצמו יש לעשות הכל שלא יכשל בבשום חטא ועל כל חטא וחטא שהוא נכשל יחזור בתשוב הויבקש סליחות הבורא כי אף אם נניח היה לו קשה לעמוד בניסיון הרי לא היה לו מונע לשוב בתשובה ולבקש סליחה.

עלי והצליחי ואשמח לסייע עוד אם יש צורך.