מי שנוטה למות, איזה וידוי עליו לומר?

  • כ"ד טבת התש"פ

שאלה

שלום כבוד הרב,

מי שהולך להיפטר מן העולם לא עלינו, איזה וידוי הוא צריך להגיד.

תודה. כל טוב

תשובה

שלום רב,

כתב השלחן ערוך יורה דעה (סימן שלח סעיף ב) סדר וידוי שכיב מרע: מודה אני לפניך ה' אלקי ואלקי אבותי שרפואתי ומיתתי בידך. יהי רצון מלפניך שתרפאני רפואה שלמה, ואם אמות תהא מיתתי כפרה על כל חטאים ועונות ופשעים שחטאתי ושעויתי ושפשעתי לפניך, ותן חלקי בגן עדן וזכני לעולם הבא הצפון לצדיקים.

וכתב הרמ"א שם: ואם רוצה להאריך כוידוי יום כיפור הרשות בידו.

בשורות טובות,

הלל מאירס