שבת

תנור בשבת

  • כ"ה טבת התש"פ

שאלה

שלום,
האם מותר לפני שבת לכוון תנור אפייה (לחמין) על מעלות קבועות עם שעון שבת?
כן שיוצא שבשעה מסוימת בשבת השעון יכבה את התנור.
והאם מותר לפתוח ולסגור את דלת התנור במהלך השבת?

תודה!

תשובה

שלום וברכה

אם התבשיל מבושל לפחות חצי בישול מותר מעיקר הדין להשאיר את זה ביום שישי לפני כניסת שבת. (ראוי לכסות את הכפתורים לפני שבת)

כל זמן שהתבשיל לא אפוי לגמרי אסור בהחלט לפתוח ולסגור את התנור אם המאכל כבר מבושל ופתיחת התנור לא משהה ולא משנה את פעילות התנור כלל מותר לפתוח אף כאשר התנור דולק אבל אסור להחזיר לתנור.

כאשר התנור מכובה אין כל שאלה שמותר לפתוח את התנור.

אסור להחזיר לתנור במשך השבת תבשיל כלל.