חברה והשקפה

איך ניתנה התורה ?

  • כ"ו טבת התש"פ

שאלה

שאלה :
הקדוש ברוך הוא כתב את התורה לפני שברא את העולם .
משה קיבל את התורה כאמור , כתובה .
התורה כתובה לפי הבנתי בלשון עבר הווה ועתיד , שאלתי היא : האם כשעם ישראל קיבל את התורה בדורות הראשונים , אבות אבותינו הם ידעו את התורה הכתובה כעבר הווה ועתיד , למרות שהמקרים בפועל עדיין לא קרו כביכול ?
או שמא השם נתן את התורה לאט לאט לפי בניית עולמו והתפתחותו ?

תשובה

שלום וברכה

התרוה נכתבה בפועל רק בסוף ארבעים שנה של יציאת מצרים ביום פטירת משה. במשך הארבעים שנה במדבר ממתן תורה ואילך הם למדו את כל המצוות ואת כל ההלכות וכו' אבל לא קיבלו את ספר התורהעד יום פטירת משה רבינו.