חברה והשקפה

בעיה בכוונה בתפילה

  • כ"ו טבת התש"פ

שאלה

אני אישה חרדית מלידה, בת 24, אמא לילד ברוך השם.
יש לי בעיה שמלווה אותה אותי כבר הרבה שנים של חוסר חיבור לתפילה.
אני לא מצליחה כמעט להתכוון בכלל בתפילה, ולא עזרו כל הקבלות שקילבתי על עצמי במהלך השנים.
יש לי חוסר חיבור בסיסי לתפילה, למרות שממש אין לי שום ספק בחשיבותה וביעילותה.
עד כדי שממש קשה לי להתפלל ואני לעיתים מוצאת תרוצים לא להתפלל (טיפול בילד וכו)

יש לציין שאין לי בעיות באמונה , ואני יראת שמיים, בוגרת סמינר חרדי.

תשובה

שלום וברכה

אין זה בעיה פרטית שלך בלבד. לא רק את מתמודדת עם זה רבים טובים וטובות מתמודדים עם קושי זה.

עבודת השם לעולם לא תהיה קלה, עבודת ה' מטבעה נועדה שנתאמץ ונשיג אותה כדי שנהיה זכאים לשכר הטוב שמחכה לנו על מעשינו.על כן ככל שהדבר יתר חשוב ונעלה בעבודת ה' כך נצטרך להתאמץ יותר ולזכות לשכר גדול יותר. המלאכה היא לא ליום ולא ליומיים אלא מדובר בעבודה ארוכה - עבודת חיים. שמעתי מאחד מגדולי הדור שליט"א שאמר  שחיבור לתפילה יכול להיות לפעמים רק בגיל שיבה ממש. הדרך להגיע לכך היא ללמוד ולהשכיל גם בפירוש המילות וגם ללמוד בספרים על שגב התפילה כמו ספר נפש שמשון של הרב פינקוס או שערים בתפילה ועוד.

לאט לאט תקבלי חשק לתפילה והכרה בתפילה אבל אין ללחוץ על כך במחשבה ולחכות כבר מתי זה קורה אלא מצד אחד ללמוד על כך ומצד שני להקפיד על תפילה אף כאשר אינך מרגישה חיבור. גם תפילה בלי חיבור ובלי רגש יש לו מעלה גדולה כאשר האדם רוצה להתחבר לתפילה ומתפלל אף כאשר המחשבה נודדת והלב נאטם.

עלי והצליחי ואל תתייאשי.