תפילה וברכות

אני יוצא לעבודה לפני זמן תפילין. האם יש פתרון מלבד להניח תפילין בעבודה?

  • כ"ז טבת התש"פ

שאלה

שלום רב כבוד הרב,
אני גר בשיקגו ויוצא לעבודה לפני זמן הנחת תפילין. האם יש פתרון מלבד להניח תפילין בעבודה? תודה

תשובה

שלום רב,

אם אתה הולך ברגל או נוהג ברכב, יש אפשרות שתניח תפילין לפני זמן תפילין - ללא ברכה, וכשיגיע הזמן תמשמש בהם ותברך. אבל אם אתה יושב ברכב ולא נוהג - אין להקל בזה.

מקורות: כתב השלחן ערוך (סימן ל סעיף ג) היה רוצה לצאת לדרך בהשכמה, מניחם, וכשיגיע זמנן ימשמש בהם ויברך, דליכא למיחש שמא יישן בהם כיון שהשכים ויצא לדרך. אלא שכתב המשנה ברורה (ס"ק יד) שכל ההיתר הוא דווקא בהולך ברגליו או רוכב אבל יושב בעגלה אסור להניח שמא יישן בהם. וכ"כ בהלכה ברורה (שם סעיף ז).

בברכה,

הלל מאירס