תפילה וברכות

האם להתפלל במניין ברכבת?

  • כ"ט טבת התש"פ

שאלה

שלום הרב
המציאות:
1. לרוב אני קם לפני עלות השחר או מעט אחרי, ויוצא ברכבת לעבודה. בכל מקרה במקום מגורי אין מניין בשעות האלה.
מרגע הגעתי לעבודה - לרוב אין באפשרותי להתעכב ולהתפלל שם במניין.
2. ברכבת יש מניין קבוע בקרון קבוע. עובדי הרכבת מכירים אותו ולמיטב הבנתי הם ניטרליים לגביו.
3. לעיתים, ובייחוד בימים עמוסים - המניין מפריע מעט (או הרבה) לנוסעי הרכבת האחרים - רעש, אי נוחות. הרבה פעמים אנשים יבחרו לקום וללכת מהקרון ברגע שיבינו שיש שם מניין (בייחוד נשים). אציין בפרט כי המניין קורה בקרון פתוח המיועד לאופניים, עגלות וכד' - ואוכלוסייה זו, שאין לה מענה אחר, לעיתים נפגעת קצת.

השאלה:
האם מצווה/מותר/נכון/ראוי להתפלל במניין כזה? לרוב האופציה החלופית היא תפילה ביחיד ברכבת או תוך כדי הליכה מהרכבת לעבודה

תשובה

שלום וברכה

מצוה להתפלל במנין זה הנזק הוא מועט לשאר הנוסעים, לעומת המעלה הגדולה של הנוסעים הרבים החפצים להתפלל במנין.

עלה והצלח,